Högkvalitativ vård vid psykisk ohälsa med eller utan beroende

Specialistmottagning med individanpassad behandling och stöd

Vård- och omsorgsutbildad personal som dagligen stöttar,
motiverar och ger omsorg om den enskilde

Stöd- och motivationsboende

Paromagruppen har två stöd- och motivationsboenden. Ett beläget i Sala och ett i Kumla-Kyrkby (ca en mil utanför Sala). Boendena består av egna lägenheter, men det finns gott om gemensamhetsutrymmen och hög personaltäthet. Målgruppen är män och kvinnor från 21 år och uppåt med psykiska eller neuropsykiatriska funktionsvariationer, ofta i kombination med beroendeproblematik (alkohol/droger/läkemedel), s.k. dubbeldiagnoser eller samsjuklighet.

Vård- och omsorgsutbildad personal finns på plats dygnet runt för att ge den boende stöd i vardagen, följa upp kontakt med vård och myndigheter, hjälp till sysselsättning och andra rehabiliterande insatser. En sjuksköterska finns på plats alla vardagar.
Personalen arbetar med kontaktmannaskap och ger individuellt anpassat stöd för att den boende under trygga former ska få träna och förbereda sig för ett självständigt liv.
Kontaktmannen upprättar en individuell genomförandeplan tillsammans med de boende för att kunna ge den specifika hjälp och det stöd som behövs.

Kumla Kyrkby stöd- och motivationsboende

Boendet är lantligt beläget, ca en mil utanför Sala och har sex fullvärdiga lägenheter. Fyra av lägenheterna består av ett rum och kök och två består av två rum och kök. Alla lägenheter har egen altan i söderläge. I gemensamhetsutrymmet finns ett stort gemensamt kök, matrum, allrum samt aktivitetsrum. Det finns även ett gym på boendet. Utomhusmiljön består av en trädgård där det går att odla, grilla och umgås.

Sala stöd- och motivationsboende

Boendet ligger centralt i Sala. Boendet består av fyra lägenheter varav en är fullvärdig. Övriga tre lägenheter består av två rum med gemensamt kök och toalett/dusch. Det finns även ett mindre rum avsett för kortare placering. På boendet finns två gemensamma kök, TV-rum samt en stor takterrass. Boendet har en gemensam trädgård.

Ett boende med personal som stöttar och motiverar genomgedigen kunskap och ett vänligt bemötande