Stöd- och motivationsboende

Paromagruppen driver två stöd- och motivationsboenden. Boendena består av egna lägenheter, men har gott om gemensamhetsutrymmen och hög personaltäthet. Målgruppen är vuxna män och kvinnor med psykiatri- och/eller missbruksproblematik.
Kumla Kyrkby stöd- och motivationsboende
Boendet är lantligt beläget ca 1 mil från Sala. Det består av 6 st fullvärdiga lägenheter varav 4 st med ett rum och kök samt 2 st med två rum och kök. I gemensamhetsutrymmet finns ett stort gemensamt kök, matrum, allrum samt aktivitetsrum. Det finns även ett gym på boendet.
Sala stöd- och motivationsboende
Boendet ligger mitt i Sala och består av 4 st lägenheter varav en lägenhet är fullvärdig. Övriga 3 består av två rum med gemensamt kök och toalett/dusch. På boendet finns två gemensamma kök, TV-rum samt en stor takterrass.
Paromagruppens stöd- och motivationsboenden har hög personaltäthet och är bemannade dygnet runt. All personal är vård- och omsorgsutbildad. En sjuksköterska finns på plats alla vardagar. Vi arbetar med kontaktmannaskap och upprättar individuell genomförandeplan tillsammans med de boende för att kunna ge den specifika hjälp och det stöd som behövs.